Mor & Dotter pysselblogg

Kan ju inte vara sämre

Publicerad 2012-01-31 12:36:43 i Pyssel,

än dottern, måste ju visa lite actionbilder från vår pysseldag!Vi började med att handla finporslin på loppis! Sen var det bara att plocka fram borrmaskin, betongborren, bågfilen och allt möjligt roligt som finns i en verkstad. Det kändes lite läskigt att borra i tallrikarna. Men, alla höll faktiskt!Det gällde att mäta ut mitten, sätta lite maskeringstape där så man inte gled med borren och så vattna för det blev ganska varmt! Vi tog faktiskt ett till underlägg efter första försöket, för det var nära att vi borrat rakt igenom köksbordet. Det hade nog inte min käre svåger gillat!

Den som inte vågade borra, limmade med silicon fast snapsglas mellan tallrikarna.Många fina fat blev det!Få se vad temat blir för nästa pysseldag. En av deltagarna hade förslag på att göra lampfötter av tekannor... hm, där går nog min gräns för kitch. Men, men man kan ju alltid ändra sig. Jag har sett nånstans att man göra snygga lampskärmar av glasskålar, det kanske kan vara nåt...

Hursomhelst, en jättebra beskrivning på hur man gör kakfat finns på www.365slojd.se.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Irmeli & Ellinor Sjölander

Vi är mor och dotter från Falun, Dalarna, som älskar att pyssla och fixa. Därför har vi den här bloggen så vi kan skryta lite om det vi åstakommer också ;)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela