Mor & Dotter pysselblogg

Vår lilla Lilja!

Publicerad 2012-08-24 19:49:34 i Allmänt,

Som sagt ÄNTLIGEN ville hon komma ut!
 
 
Allt gick bra och ut kom en frisk liten flicka som sover för det mesta. Men lite mammasjuk är hon!
 
 
Men farsan duger ju han också! :)
 
Blir nog inte så mycket pyssel på ett tag nu, det är konstigt vad tiden går åt till att sköta om en bebis. Även fast hon är en snäll bebbe.
 

Äntligen!

Publicerad 2012-08-20 18:33:00 i Allmänt,

så kom hon, lilla Lilja. Idag kl 11.14 är hon född, 3820 gram och 52 cm. Välkommen till världen!
 
 
eller mormor blir det nu då!

Stora projekt

Publicerad 2012-08-12 17:52:39 i Hem & Hus,

har jag ju inte kunnat ägna mig åt alls denna sommar efter min och Crilles vurpa. Men vi är ju fler på gården som jobbar på, bland annat så håller en ny vedbod på att ta form!
 
 
Modell större... kanske det blir kallt i vinter...
 
 
Svärfar fixar en överbyggnad på hälsokällan: Vårt hus står ju på historisk mark, för ett par hundra år sedan så bedrevs det brunns och badanstalt i ett av husen, själva källan ligger i vår trädgård. Nästa sommar när jag har två fungerande armar igen ska jag ta fram alla fina ormbunkar som omringar denna.
 
MOR
 
 

Se så fint det blev i hallen!

Publicerad 2012-08-12 17:46:40 i Loppisfynd,

Mitt loppisbord hamnade i hörnet tillsammans med ekstolarna!
 
På bordet hamnade andra loppisfynd, koppen som tyvärr är omärkt hittade jag i Mora för ett par år sedan. 10 spänn var den väl värd. De små bruna snapsglasen gav jag också en tia för igår i Torsång. En sak på bordet är nytt och det är den höga ljusstaken som är från SIA...en gång i tiden var det ett par.
 
Jag hade sån tur att jag hittade denna fina pedistal på Myran i Hedemora, 80 kr. Den ska få lite slipning och lite linolja även den, så den blir lite mer i stil med det övriga möblemanget.
 
 
På väg hem från Hedemora stannade vi till i Pingbo Homes härliga butik, där hittade jag detta fina hjärta i taggtråd med en liten droppe i mitten. Den får pryda lillstugan.
 
Där hänger även denna fina 50-talsklänning, 250 kr. Den är helfodrad och har ett blixtlås bak, fint skick, lite missfärgning under armarna.... men det är ju inget som syns. Så har du en midja på 60 cm tycker jag absolut att du ska slå till! Tyvärr så var den lite för liten för mig.
 
 
 
MOR
 
 
 
 
 
 
 

Secondhand fynd :)

Publicerad 2012-08-08 22:05:57 i Loppisfynd,

Här kutas det på loppisar och secondhander för fullt! Hittade två par sparkbyxor idag på Pärlan secondhand. Och den lilla bodyn har mormor köpt på facebook!
 
 
Så nu får väl endå bebisen ta och komma ut snart! Har ju inte passerat bfdatum än men jag är redan otålig... Haft känningar söndag och måndag sen på tisdag var det hellugnt men idag har jag haft känningar igen, ska jag gå såhär i två och en halv vecka innan dom måste sätta igång mig? Pust! Tur att jag har mamsen som drar iväg mig på lite skoj utflykter sålänge!
 

Stickdag

Publicerad 2012-08-07 15:04:29 i Stickning & Virkning,

med en speciellt inbjuden gäst som verkligen kan det där med tvåändsstickning, alla mönster har hon dessutom gjort själv! Så varsågod och njut av Evas alla vantar!
 
 
 
 
Gissa om vi fick en massa idéer nu då?
 

Ordningen är nästan återställd i hagen

Publicerad 2012-08-07 14:50:44 i Djur och natur,

 
Crille ville ju inte alls vara på kollo.... eller på kollot var kul men han tänkte minsann inte ut själv med vikariematte... så hon gav upp och nu är han i hagen igen. Själv så är jag inte läkt ännu i mitt nyckelben och kan inte göra något som helst med honom egentligen förrän tidigast till jul. Så frågan är ju om jag inte ska söka ett mer permanent hem för honom.. Nån som vill köpa en fjordvalack på 8 bast?
 
 
 
 
 
Det som gör att ordningen inte är riktigt återställd i hagen är att Vira Blåtira är med husse på träningsläger denna vecka.
 
 

Denna sommar

Publicerad 2012-08-07 14:42:16 i Loppisfynd,

kommer jag att komma ihåg för fyra saker, clavicelfrakturen, regnet och alla loppisar jag besök, och så den största höjdpunkten som vi fortfarande väntar på, bebisen! Idag har jag handlat på nätet. Söt va?
 
 
Senaste loppisfyndet är ett rustikt ekbord som jag har tänkt mig ska stå i hallen. Sedan barnen flyttade hemifrån för sisådär fyra år sen så har det varit lite tomt på möbler där... men nu ska väl ekstolarna få sällskap. 160 spänn fick jag ge för det, har strukitet det med lite linolja så nu får det stå och dra några dagar.
 
 
På 18 timmar fick vi 27 mm regn...
 
 
Blää! Nu får det bli finväder så vi kan slå hö, annars så vetesjutton vad pållarna ska äta i vinter. Makaroner kanske?
 

På en av alla våra loppisrundor

Publicerad 2012-08-07 14:31:27 i Loppisfynd,

 
 
 
 
hittade vi dessa vackra barnvagnar. Ingen är till salu tyvärr. Den i mitten är äldst, från slutet av 1800-talet, den till vänster från början av 1900. Den till höger, ja vad tror ni 50-talet kanske?
 

Lite loppisfynd!

Publicerad 2012-08-06 09:08:25 i Loppisfynd, Sy & Textil,

Vi hälsade på min faster i Norbo och på vägen hem hittade vi en loppis hos ett par. En hel lada med jättemycket grejer! Mamma tyckte det var för rörigt och höll på att missa alla tyger men som tur var va jag med! Bland annat så blev det gardiner med detta blå och grönblommiga tyg som fick bli ett babynest för min del (vi delade alla tyger).
 
 
Sen utav lite röda gardiner blev det en amningskudde. Sånt här tyg blev det lite över av... undra vad jag ska göra med det?
 
 
 
Har även fyndat lite retrokläder,
 
 
Detr blårandiga förklädet och den blå/lila/grön/rosablommiga klänningen fyndade jag på Emmaus i helgen och resten någonstans utanför Norbo. Lika så dessa kläder:
 
 
Ett par 90talsbrallor fyndade för en tia! Jag börjar gilla 90tal. Har ju två vagnar från tidigt 90tal.
 
 
bjuder på bilder på vagnarna när jag endå är igång.
 
Sittvagnen Köpte jag för 300 kronor. Brio Comfort (90-93?). Den är i toppskick och footsack, parasoll och dyna medföljde! Den har skyklädsel så den är lätt att torka av!
 
Liggvagnen har ni nog sett förut, även den i skyklädsel. Emmaljunga Derby (90-94) Den köpte jag för en 500ing, kanske lite i högsta laget men jag älskar den!
 
 
Dessa hittade jag när det var Byloppis i bäsna, så har jag broderat på dom. Finhaklappar! Kanske inte någonting att äta köttfärssås med!
 
 
Fick en overlockmaskin av min faster när vi hälsade på! Försöker fortfarande komma överens med den, har ju aldrig använt en sån förut. Men här är ett par av brallorna jag lyckats få ihop!
 
 
 

Om

Min profilbild

Irmeli & Ellinor Sjölander

Vi är mor och dotter från Falun, Dalarna, som älskar att pyssla och fixa. Därför har vi den här bloggen så vi kan skryta lite om det vi åstakommer också ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela