Mor & Dotter pysselblogg

Byxor igen!

Publicerad 2012-10-26 13:39:40 i Sy & Textil,

Byxor av återanvänt påslakan :) Bilden blev väldigt mörk, färgerna (spec muddarna) är mycket ljusare i verkligheten.
Börjar få kläm på det här med overlocken, nu lär jag bara köpa andra trådar så jag kan sy ordentligt :) Fick skrikrosa trådar av min faster som hon tyckte var gräsliga. Jag gillar de! Men hur ofta syr man i skrikrosa?
 
 
Här hemma är det tupplur för alla småtjejer, på soffan såklart! :)
 
 
 

Apbebis

Publicerad 2012-10-24 08:57:15 i Sy & Textil,

Hittade sånt fint tyg på rosa huset med apor på, så de var jag bara tvungen att köpa! Tröja, harembyxor, mössa och dregglis räckte det till.
 
 
Har en liten bit kvar får se vad det blir av det :) Köpte tyget i grönt också, det visar jag vid senare tillfälle! Byxorna ska nog egentligen vara lite pösigare, jag tror nog hon är mindre än vad hon är... nu väger hon över 5 kilo! Tiden går fort...
 

Jag skulle ju inte handla nåt...

Publicerad 2012-10-22 17:47:43 i Sy & Textil,

 
på syfestivalen - bara titta! Ändå kånkade jag hem isländskt ullgarn, lovikkagarn, stickor, mönster, julklappar, kläppar, tyger, blingbling, färdigsydda dukar att brodera på och lite andra presenter! Konstigt va?
 

Nu har de blivit stora!

Publicerad 2012-10-22 17:43:12 i Allmänt,

 
 
 
De små kycklingarna har nu vuxit sig stora och törs springa efter gammeltuppen och hans hönor över vägen och den 150 metrarna hem till mig! Så nu kryllar det av höns här! Tyvärr så är väl flertalet av dem av fel kön så deras dagar är nog räknade är jag rädd... men söta är de! De kan inte kackla riktigt än... det hörs att de är "bebisar" fortfarande.
 
De är otroligt sociala och sällskapliga, dessutom så städar de under fågelbordet och i häcken, så nu blir det höstfint här också!
 

Broderiklubben

Publicerad 2012-10-14 18:25:00 i Sy & Textil,

 
Den månatliga träffen i Broderiklubben har ägt rum idag, som vanligt var det full fart från början till slut. Allt möjligt syddes, disktrasor, lacetomtar, dalahästar, älgar och en massa annat skoj!
 
Vi ses om tre veckor igen tjejer!
 

Titta vad jag hittade!

Publicerad 2012-10-13 14:34:48 i Allmänt,

 
 
så där två månader före jul så hittar jag 13 hyacintlökar som nån lagt i ett skåp! Å de har börjat gro, bli spännande och se vad det kan vara för färger på dessa!
 
 
 

Måste bara testa min nya linjal

Publicerad 2012-10-13 14:29:32 i Sy & Textil,

 
 
Köpte mig en ny linjal - twister - på rikstäckets årsmöte som jag bara måste testa. Så jag tar fram alla
fultyger som någon har lagt i mitt tygskåp och blandar hejvilt, så får vi se vad det blir. Kanske jag kan köpa lite nya fintyger på syfestivalen sen och sy ett på "riktigt".
 
 

Barnkläder!

Publicerad 2012-10-12 12:16:48 i Sy & Textil,

Nu har Lilja börjat blivit mer nöjd att vara själv - gud så mycket fritid man får :D Back to pyssel n´ stuff!
 
Har Börjat sy en mjukisdress till Lilja -måste bara sy byxor och köpa en dragkedja till Tröjan sen får ni se :)
Har också sytt en One Piece till min kompis son. Jag hoppas verkligen att den passar. Jag är ingen hejare på att sy efter mönster utan jag klipper å syr så som jag tror :P Här är iaf bild på den!
 
 
Har sytt lite dregglisar också - en mammas bäste vän! Slipper man tvätta dagarna i ända!
 
 
 
Bjuder på två bilder på min goding också :)
 
 
 

Shopping

Publicerad 2012-10-07 10:28:00 i Allmänt,

 
 
lite hamnade ju i "kundvagnen" under årsmötet....
 
En rolig linjal som heter twister med tillhörande bok... ett par roliga mönster..
 
Lite roliga band kan man aldrig få för många av, eller hur! Ser ni det svarta och silvriga passpoalbandet? Vilken potensial har inte det bandet va?
 
 
Å så lite braoha saker till syrummet, en vacker pincett och en liten söt broderisax satt ju inte heller ivägen...
 
 
 Nalletyget har jag en plan för, men det blå... ja, om vi säger så här det ropade mitt namn!
 
 
Å detta supergulliga flanelltyg klämde jag på många gånger innan det hamnade i korgen!
 
 
Som komplementtyg fick det bli detta rutiga... så får vi se sen vad det blir. En julkllänning kanske? Eller en kudde till samma högtid, ja det återstår att se. Nu ska jag slänga mig i Passaten och åka in till stan för idag är det sista dagen på årsmötet, å vem vet kanske jag har missat något fynd!
 

Rikstäcket

Publicerad 2012-10-07 10:22:35 i Allmänt,

har invaderat Lugnetgymnasiet i Falun i helgen. Sitt 24:e årsmöte valde de att förlägga dit, och med årsmötet följer en massa annat roligt. Kurser, föreläsningar, utställningar, kviltmiddag, workshops och så naturligtivs ett stort utbud av butiker. Så du kviltintresserade som inte var dit... ni missade något! Här kommer lite bilder!
 
 
 
En jättetrevlig helg, jag har träffat flera gamla bekanta och även skaffat mig en del nya kviltvänner. Nästa år är det 25 årsjubileum, och då ses vi i Östersund!
 
 
 

Ingen tid

Publicerad 2012-10-01 17:03:34 i Allmänt,

Har inte skrivit på jätte länge! Men har inte så mycket att skriva om heller hihi. Dagarna består av blöjbyten och matning. All tid som finns kvar går åt till att städa, diska och träffa vänner. Men imorgon hade jag tänkt att rensa och städa i min pysselhörna om jag får för fröken liten förståss!
 
 
Tänk att idag blir hon 6 veckor! :)
 

Om

Min profilbild

Irmeli & Ellinor Sjölander

Vi är mor och dotter från Falun, Dalarna, som älskar att pyssla och fixa. Därför har vi den här bloggen så vi kan skryta lite om det vi åstakommer också ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela