Mor & Dotter pysselblogg

Kreativa mässan

Publicerad 2011-01-31 17:22:59 i Sy & Textil,

som gick av stapeln på Hotel Winn i Haninge i helgen var säkert en guldgruva för alla pysselmänniskor som gillar decopage, pärlor och garner. Men för oss som skulle sälja in lappteknik var det inte lika kul, tyvärr så berodde det nog mest på att arrangören inte marknadsfört det ordentligt. Hur många annonser om mässan har du sett?

De kviltare som kom blev glatt överraskade och var mycket positiva, så lite nya kontakter har vi ju knutit och det är jätteroligt!

Konceptet för mässan är annars väldigt bra tycker jag, endast två deltagare från varje genre och att alla skulle ha någon form av workshop till självkostnadspris. Själv lärde jag mig näverstickning som inte alls var som jag tänkt mig. Bilder kommer senare när jag "avancerat lite".

Här kommer lite bilder

 

 Här står Janet och demonstrerar japansk flätteknik.

 

 

 

Tvåändsstickningen fortsätter

Publicerad 2011-01-31 17:05:00 i Stickning & Virkning,

Efter att ha stickat klart presentvantarna så har jag nu lagt upp ett par i oblekt tvåtrådigt med marinblå hjärtan i mudden. 






 



Som vanligt har jag inget riktigt mönster, utan tar lite här och där. Får jag till det som jag tänkt så sätter jag fyra hjärtan i en "klöver" på handryggen.....

Varför finns det så lite mönsterböcker för tvåhändsstickning? Nån som har tips på var man kan få tag på roliga mönster?

Armband

Publicerad 2011-01-27 16:20:45 i Pyssel,

Har setat och torsdagspysslat lite! Det här armbandet går på under tio minuter att göra.
Spänn fast ett snöre på en kudde. Snöret ska vara vikt så att det blir två som på bilden. Jag har trätt på en pärla som ett stopp. Snöret bör vara 15 cm längre än längden du vill ha på armbandet.
Själva snöret som man ska arbeta med ska vara ca 1,5-2 meter beroende på hur feta handleder man har ;-D Om man väljer två olika snören (som jag har gjort) kan man knyta ihop dem i änden, men spar en bit så du kan knyta armbandet sen. Det snöre som ligger till vänster kommer att bli i mitten på armbandet, i det här fallet det rosa. det här snöret ska ligga under det fastspända, med knuten under.
lägg det rosa snöret över som på bilden.
Dra genom det rosa snöret genom sig själv
så här ungefär...
Dra sedan igenom den svarta änden genom de rosa öglorna.
Dra sedan i det rosa snöret både ovan och under ögglorna så att snörena hamnar som nedan.
Du har nu fått två "knutar" Knyt åt en i taget,lägg den höst upp på det fastspända snöret. Upprepa dessa steg tills du fått den längd du önskar.
Man kan också, om man vill göra det lite piffigare, ha på smycken/pärlor eller annat krimskrams. Pärlor träs på tråden som är fastspänd.
Efter en pärla fortsätter man bara göra knutar.
KLART!
Nu ska jag försöka fixa till designen!

Så fult det blev!

Publicerad 2011-01-26 19:17:54 i Allmänt,

har setat och krånglat lite med att få till så man kan kommentera, var något fel innan. Men nu så är det löst :)
... måste bara göra om hela desigen ...
Sen vill jag be om ursäkt för den dåliga uppdateringen från min sida, har haft massvis av plugg och jobb att tänka på men jag ska snart slänga upp lite fina bilder!

Längtar

Publicerad 2011-01-26 17:45:54 i Trädgård,

till våren, idag är det -15 grader här i byn. I växthuset ser det inte roligt ut.....



syrénplantorna ser inte speciellt livfulla ut de heller!



Så i väntan på våren får man väl pilla ner lite frön inomhus!

                         

Sommardahliorna och känguruäpplena behöver ju lite längre tid på sig, men tomaterna
får jag väl försöka ge mig till tåls med. Svårt blir det!

Resultat av en trevlig dag i Gävle

Publicerad 2011-01-24 16:00:05 i Sy & Textil,

under ledning av Eva sydde vi necessärer, så här blev mina!



det söta tyget med flodhästar köpte jag på Rikstäckets årsmöte i Örnsköldsvik av Quilterian från Luleå.



Den här använde jag ett mellanlägg som heter Pelltex eller Pellon till, den blev ganska styv. Tyget hade jag i gömmorna, liksom "strykapåbilden" som jag fyndade på Syfestivalen i höstas.

Vi tog ett break i sömnaden och gick över till Pastellen som har flyttrea på en hel massa tyger, pärlor, band och annat. Det är tur att man kan fylla på sitt lager! Inte nog med det, jag tog med mig en sån här också:



så nu har jag lite nytt att lära......

Samtidigt så måste jag ta adjö av min 6600, lite sorgligt känns det faktiskt. Men jag tror att den får det jättebra hos sin nya ägare Malin!

 bye bye!       welcome!

Till helgen ska jag till Stockholm på Kreativa Mässan, nån mer som ska dit? Kanske vi ses, jag finns i Janets tygers monter där vi ska ha workshops i flätteknik. Välkomna!

Får jag presentera

Publicerad 2011-01-22 12:42:20 i Djur och natur,

fröken Loa - en islänning som ser till att hålla mig i form! Eller är det tvärtom, hm...







hon ägs av vår granne Gunnar, men just nu går hon i vår vinterhage tillsammans med tre andra damer.




                        


Varmbloden Vira Blåtira som är vår egen häst och Micran som grannen Linnea har på foder, i mitten står Flick som är en Quater och sköts av Per-Anders. Bilden längst till höger är också vår Vira.

Idag vräker snön ner här i Nyhyttan, men jag hoppas att det ger sig tills imorgon när det är bär av till Gävle och sysöndag! Temat denna söndag är att sy necessärer, med Eva som handledare. Det ska bli jätteroligt att träffa alla igen efter juluppehållet! Så nu gäller det bara att försöka packa ner allt man behöver ha med sig!

Ännu ett par

Publicerad 2011-01-19 17:02:45 i Stickning & Virkning,

raggisar som drar till Trondheim - hoppas de passar!




Det är första gången jag stickar i Järbos Raggi, det var mycket lättstickat och jag hoppas att de är lika fina även efter tvätt... men nu blir det nog inga flera raggsockor den här vintern....tror jag!


För övrigt så är det tvåändsstickning på gång, ett lite hemligt projekt, eftersom det är en present. Mönstret har jag hämtat ur Krokmaskans bok.



Boken kan du beställa på krokmaskan.se, och jag rekommenderar den verkligen om du är intresserad av tvåändsstickning - för där står allt du behöver veta + att där är en massa fina mönster.

Det började med

Publicerad 2011-01-17 15:54:52 i Stickning & Virkning,

att en kompis ville lära sig tvåändsstickning, sen en till....och till slut var de fyra stycken. Vi har träffats några gånger under hösten och stickat tillsammans, och de har varit så duktiga! Nu är de självgående och stickar vantar för fullt, men vi har valt att fortsätta träffas ungefär en gång i månaden, bara för att det är så himla roligt att sticka och umgås! Så här såg det ut när vi träffades i fredags hemma hos Eva.



Lena och Ingeborg



Ylva, Eva och Lena

När vi avslutade höstterminen så gjorde vi en utflykt till Borlänge där vi bland annat besökte Annicas garnbod i Kvarnsveden, en mycket trevlig butik som vi säkert återvänder till. Sen avslutade vi dagen med en braklunch på Mat och potatis i Borlänge.

Stolar!

Publicerad 2011-01-09 13:24:41 i Inredning,

Här är det full fart med att måla stolar. Fyra bruna stolar med möglig/fläckig stolsdyna fick nytt utseende.
Under målningen:
De gamla stolsdynorna:
Resultat på de två stolar som är klara (Har bara grundat):

Axelvärmare

Publicerad 2011-01-03 14:08:37 i Stickning & Virkning,

Tänkte jag skulle lägga upp bilder påden mysiga axelvärmaren som jag fick i julklapp av Mor.
Lite halvkassa bilder tagna med webcam då min kamera vägrade vakna idag. (RIP)

Julklappar!

Publicerad 2011-01-03 13:59:24 i Stickning & Virkning,

Här lite bilder på julklappar som nu är överlämnade och kan visas. Tre par vantar, blåvita till mig själv! De rosa/lila till dotter E och de röda/grå till dotter Å. Jag stickade även ett par grårandiga till maken, men de fastnade inte på bild. Samtliga vantar är tvåändsstickade efter eget påhitt med stickor 2,5 i tvåtrådigt ullgarn.

Jag sydde även två stickgömmor till mina tvåändsstickningselever - syrran och dottern!  Dessa fick de lite före jul eftersom vi hade en stickträff då. De roliga disktrasorna har jag broderat på min broderimaskin - lite annorlunda julkort till mina vänner.

Den röda halsduken, som blev över 2 m lång tillägnades dotter Å, dotter E fick en axelvärmare men den hamnade inte heller på bild... (Ellinor lägger upp den senare)
jo det blev två par handledsvärmare också till en tjej...



De turkosa raggsockorna är stickade på beställning till min trondska dotter Å som fryser om fötterna. Förutom att hon har stora fötter - så ville hon ha extra långa skaft....jag hoppas att de passar. Lite svårt att prova när hon envisas med att bo 60 mil bort! De är stickade i Raggsocksgarn från Raggsocksgrossisten med stickor 4. Ett härligt garn att sticka i.

Det var julklappsstickningen det, just nu sitter det en "vågig sjal" på stickorna - ett mönster från Tant Kofta. Jag köpte både garn och mönster på syfestivalen i Stockholm i höstas. Bilder kommer!

Om

Min profilbild

Irmeli & Ellinor Sjölander

Vi är mor och dotter från Falun, Dalarna, som älskar att pyssla och fixa. Därför har vi den här bloggen så vi kan skryta lite om det vi åstakommer också ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela